Články

Nejlepší cyklostezky v okolí Vrchlabí

+420 731 516 417 acreal@acreal.cz

Publikováno 06.09.2021

Nejlepší cyklostezky v okolí Vrchlabí

Prochodili jste Krkonoše křížem krážem? Vydejte se tentokrát prozkoumat krásy nejvyšších českých hor ze sedla kola. Odměnou vám budou překrásné výhledy a nově objevená místa. Z 900 kilometrů cyklotras různých náročností si jistě vyberete.

Krátké trasy pro začátečníky a rodiny s dětmi

Dvě kratší trasy vedou z parkoviště v Herlíkovicích. Obě počítají se zapojením lanovky na Žalý, což ocení nejen děti, ale i dospělí, kteří uvítají vyvezení o 500 výškových metrů. Na vrcholu se můžete rozhlédnout po okolí z kamenné rozhledny a poté se vydat po cyklotrase 10A na Benecko. Poté jeďte až k hotelu Kubát, kde se napojíte na cestu zpět do Vrchlabí (trasa č. 10). Celý okruh má 9 km.

Druhou, o něco delší variantou, je vyjížďka do Špindlerova mlýna. Začátek je stejný jako v prvním případě, z Benecka ale vyrazíte na Rovinku (trasa 10A), kde se dosyta pokocháte výhledy na Ještěd a Trosky a po cyklotrase č. 11 dojedete až do Špindlerova Mlýna. Cestou zpět se nechte vyvézt lanovkou ze Svatého Petra na Pláň. Poté se držte tras 17 a A1. Do Vrchlabí se vrátíte přes Strážné a v nohách budete mít 17 km.

Tentokrát bez lanovky, zato však překrásnou přírodou KRNAPu vás provede šestnáctikilometrový okruh cyklostezky č. 10. Vyrazíte z Vrchlabí směrem na západ přes Benecko, Rovinku a Vítkovice zpátky do Vrchlabí.

Delší okruhy pro zdatné cyklisty: na borůvky i za Krakonošem

Oblíbeným 51 km dlouhým okruhem je Borůvková cesta. Vzhledem k názvu je patrné, že mezi hlavní lákadla této trasy patří drobné, kulaté plody barvící pusu i oblečení do fialových odstínů. Z Vrchlabí vás cesta povede na Benecko, dále na Žalý, který se původně jmenoval Heidelberg neboli borůvková hora. Cesta pokračuje přes Horní Mísečky a Špindlerův Mlýn do Strážného, odkud se vrátíte zpět do místa, ze kterého jste vyrazili. Přibližně ve dvou třetinách cesty leží Bouda U Bílého Labe. V její blízkosti teče Čertova strouha, na které jsou k vidění ukázky sto let starého hrazenářského díla bránícího vylití vody.

Krakonošova cesta vede 62 km a provede vás všemi krásami krkonošské přírody. Okruh začíná ve Vrchlabí a pokračuje směrem k Peci pod Sněžkou, Kolínskou boudu a Horní Lánov. Cestou můžete navštívit mimo jiné kostel sv. Josefa se zvoničkou v Dolním Dvoře. Terén je náročnější, vhodný pro zkušené cyklisty.

Mezi další oblíbené trasy střední a vyšší náročnosti patří Podkrkonošský a Pojizerský okruh (78 a 87 km) či Labská stezka vedoucí přes českou i německou stranu. Pobyt Jana Ámose Komenského v podkrkonoší přiblíží 58 km dlouhá Komenského trasa.

Buďte ohleduplní k přírodě

Při vyjížďkách nezapomínejte, že jste na chráněném území, a nevydávejte se mimo vyznačené trasy.

další články

  • Navštivte historické domky ve Vrchlabí

    Navštivte historické domky ve Vrchlabí

    Vrchlabí, malebné město v srdci Krkonoš, je známé nejen svými krásnými přírodními scenériemi, ale také svou bohatou historií. Jedním z nejvýraznějších historických skvostů, kterými město disponuje, jsou čtyři štítové domy na náměstí Míru. Tyto vzácné památky patří mezi nejstarší lidové stavby v Krkonoších a nabízejí návštěvníkům fascinující pohled do minulosti.

    Zobrazit celý článek
  • Jaro v Krkonoších: ideální čas na procházky, místní historii i ochutnávku lokálních piv

    Jaro v Krkonoších: ideální čas na procházky, místní historii i ochutnávku lokálních piv

    Jaro je ideální dobou pro objevování krás Krkonoš. Ať už máte rádi historii, přírodu, pivo, nebo hledáte zábavu pro celou rodinu, v těchto horských oblastech naleznete něco pro sebe. Připravili jsme pro vás přehled nejzajímavějších aktivit, které si můžete vyzkoušet v Krkonoších na jaře.

    Zobrazit celý článek
  • Zimní radovánky ve Vrchlabí

    Zimní radovánky ve Vrchlabí

    Jarní prázdniny jsou v plném proudu a velké množství rodin v tomto období vyráží na vícedenní pobyty do horských oblastí. Pokud se rozhodnete navštívit malebné město Vrchlabí za zážitky v našem nejvyšším pohoří, připravili jsme pro vás přehled všech zimních radovánek, které tato brána Krkonoš nabízí.

    Zobrazit celý článek
  • Vánoční trhy a jarmarky v Krkonoších 2022

    Vánoční trhy a jarmarky v Krkonoších 2022

    Listopad je tu a s ním i postupné přípravy na adventní čas, který tu bude co nevidět. Chystáte se letos strávit předvánoční období v Krkonoších a přemýšlíte, kde načerpat tu pravou atmosféru Vánoc na horách? Přinášíme vám výběr akcí, vánočních trhů a jarmarků, které by vám neměly v tomto čase klidu uniknout. Právě v Krkonoších na vás totiž s největší pravděpodobností čeká skutečná ladovská zima.

    Zobrazit celý článek
  • Ve Vrchlabí vzniká nový aquapark

    Ve Vrchlabí vzniká nový aquapark

    Při své návštěvě Vrchlabí už brzy nebudete muset přemýšlet, kam se svými ratolestmi za zábavou. Ve městě totiž začíná vznikat krytý aquapark, wellness centrum a plavecký bazén. Podíváme se na to, jak bude aquapark vypadat a co všechno lidem ve Vrchlabí nabídne.

    Zobrazit celý článek
  • Co vidět a zažít při návštěvě Vrchlabí?

    Co vidět a zažít při návštěvě Vrchlabí?

    Náš Resort Vrchlabí je situován ve vrchní části malebného horského městečka Vrchlabí, kterému je díky jeho poloze často přezdíváno „vstupní brána do Krkonoš“. Samotné historické centrum města i jeho okolí rozhodně stojí za návštěvu. Co vše ve Vrchlabí vidět? Odpověď najdete v našem dnešním článku.

     

    Zobrazit celý článek
  • Vydejte se lanovkou na Černohorské rašeliniště

    Vydejte se lanovkou na Černohorské rašeliniště

    Pokud se chystáte na dovolenou ve Vrchlabí a hledáte tipy na aktivity v okolí, určitě na vás nejednou vyskočil výlet na Černohorské rašeliniště. Není se čemu divit – jedná se o velmi oblíbenou destinaci, která si zároveň zachovává svůj divoce unikátní vzhled. Dnes se podíváme na to, co všechno potřebujete vědět, než se na tento výlet vydáte.

    Zobrazit celý článek
  • Vše, co jste chtěli vědět o krkonošské Stezce korunami stromů

    Vše, co jste chtěli vědět o krkonošské Stezce korunami stromů

    Při své návštěvě Vrchlabí byste si neměli nechat ujít dechberoucí výhledy z impozantní Stezky korunami stromů. Díky své poloze v srdci hlubokých krkonošských lesů, jen co by kamenem dohodil od půvabných Jánských Lázní, se jedná o oblíbenou destinaci pro rodiny s dětmi a další, kteří si chtějí užít Krkonoše jako na dlani.

    Zobrazit celý článek
  • Rodinná dovolená v Krkonoších? Vyrazte s dětmi do zábavních parků!

    Rodinná dovolená v Krkonoších? Vyrazte s dětmi do zábavních parků!

    Krkonoše jsou pro aktivní rodinnou dovolenou jako stvořené. Není se čemu divit – na své si přijdou jak rodiče, tak i děti. V dnešním článku se podíváme na to, kam vyrazit ve Vrchlabí a okolí s dětmi, pokud je chcete nechat vyřádit a sami si třeba trochu odpočinout. Ano, řeč je o zábavních parcích.

    Zobrazit celý článek
  • Výstavy a stálé expozice ve Vrchlabí a okolí

    Výstavy a stálé expozice ve Vrchlabí a okolí

    Hory v zimě nemusí znamenat jen namožené svaly z celotýdenního lyžování. Proložte sportovní aktivity trochou kultury a navštivte zajímavé výstavy a expozice v okolí Vstupní brány Krkonoš. Garantujeme, že ve výstavních síních bude mnohem menší hustota zalidnění než na sjezdovce.

    Zobrazit celý článek
  • Aktivní Vánoce na horách

    Aktivní Vánoce na horách

    Vánoce jsou jediným obdobím v roce, kdy si alespoň pár dní volna dopřeje téměř každý. Chcete letošní svátky pojmout jinak než sledováním pohádek a dojídáním cukroví? Vezměte svoje nejbližší a místo již tradičních Vánoc na blátě oslavte letos nejkrásnější dny roku v zasněžených Krkonoších.

    Zobrazit celý článek
  • Podzim v Krkonoších: co určitě nevynechat?

    Podzim v Krkonoších: co určitě nevynechat?

    Podzim se pomalu chýlí ke svému konci a blíží se nástup zimy. Než naše nejvyšší hory zasype sníh a s ním i davy lyžařů a dalších milovníků zimních radovánek, užijte si poslední barevné dny v horské přírodě, relaxujte a načerpejte síly na nejkrásnějších místech Krkonoš. Poradíme vám, co podniknout, než bude podzim definitivně za námi.

    Zobrazit celý článek
  • Nejlepší rozhledny v okolí Vrchlabí

    Nejlepší rozhledny v okolí Vrchlabí

    Vyrazíte-li do Krkonoš, pravděpodobně nemíříte za procházkami po rovinkách, ale spíše za výstupy do strmých kopců a fascinujícími výhledy. Abyste si užili panoramat v okolí Vrchlabí, nemusíte se vyšplhat až na vrchol Sněžky. Stejně ohromující podívanou vám nabídnou i rozhledny v okolí. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší.

     

     

    Zobrazit celý článek
  • Kam ve Vrchlabí a okolí s dětmi?

    Kam ve Vrchlabí a okolí s dětmi?

    Plánujete-li dovolenou s dětmi, je třeba přizpůsobit její program tak, aby si v něm každý našel to svoje. Vedou vaše cesty do Krkonoš? Pak nebudete vědět, kam s dětmi vyrazit dřív. Vrchlabí a jeho okolí nabízí hned několik možností, jak zabavit ratolesti a zároveň si užít krás tohoto podkrkonošského města i jeho okolí.

    Zobrazit celý článek
  • Kam za koupáním v okolí Vrchlabí? Aquaparky i přírodní koupaliště

    Kam za koupáním v okolí Vrchlabí? Aquaparky i přírodní koupaliště

    Chcete se během pobytu v Krkonoších osvěžit koupáním, ale Labe vás neláká? Nevadí, z nabídky přírodních i umělých koupališť si určitě vyberete. V případě, že tropické teploty vystřídají deště, můžete navštívit krytý aquapark nebo vnitřní bazén a prožít den plný vodních radovánek bez ohledu na počasí.

    Zobrazit celý článek
  • Památky v okolí Vrchlabí, které byste neměli minout

    Památky v okolí Vrchlabí, které byste neměli minout

    Krkonoše nejsou jen o sportování a turistice, ale také o památkách, které jsou po tomto hornatém kraji rozeseté v hojném počtu. Jejich bohatá a často značně pohnutá historie láká návštěvníky z širokého okolí. V dnešním článku vám přinášíme tipy na ty nejzajímavější z nich.

    Zobrazit celý článek
  • Jaro v Krkonoších - kam vyrazit?

    Jaro v Krkonoších - kam vyrazit?

    Jaro se pomalu ale jistě blíží i na hory, a tak je načase znovu vytáhnout pohorky a užít si kouzelné jarní přírody. Kam se můžete vydat na jarní výlet a co byste určitě neměli opomenout? Přečtěte si naše tipy.

    Zobrazit celý článek
  • Jak si ve vašem horském apartmánu vytvořit dokonalé hygge

    Jak si ve vašem horském apartmánu vytvořit dokonalé hygge

    Termín hygge pluje českým internetovým éterem už pár let. Jde ruku v ruce s rostoucí oblibou skandinávského stylu v českých domácnostech. Není se čemu divit, v současnosti jsou velice populární koncepty minimalismu, zbavení se v domácnosti přebytečného balastu a zbytečných lapačů prachu, čemuž jde skandinávský styl značně naproti. Minimalistický, čistý a nadčasový design je ale pouze první krok, jak ve svém horském apartmánu vytvořit tu správnou hygge atmosféru.

    Zobrazit celý článek
  • Bílá zima v Krkonoších - co rozhodně nevynechat?

    Bílá zima v Krkonoších - co rozhodně nevynechat?

    Příroda dokáže v zimních Krkonoších vykouzlit podívanou, jaká se jen tak nevidí. Ne nadarmo žijí Krkonoše bujarým životem nejen v létě, ale i zimě. Bránou do hor je malebné městečko Vrchlabí, které se pyšní bohatým kulturním životem a rustikální, horskou architekturou.

    Zobrazit celý článek
  • Jak si vybavit horský apartmán?

    Jak si vybavit horský apartmán?

    Perfektně zařízený apartmán láká návštěvníky a navíc inspiruje – celý zážitek z dovolené povýší na zcela novou úroveň. Jak docílit moderně zařízeného a stylového interiéru s nadčasovým šarmem a nádechem luxusu? Zjistěte to v našem článku.

     

     

    Zobrazit celý článek
  • Opožděná dovolená na horách? Zažijte barevný podzim v Krkonoších

    Opožděná dovolená na horách? Zažijte barevný podzim v Krkonoších

    Léto je sice už za námi, období výletů a pěší turistiky však nekončí. Rozhodli jste se letos dovolenou odložit a dopřát si zasloužený odpočinek až během podzimních měsíců? Vydejte se na hory – do Krkonoš můžete zamířit za každého počasí.

     

     

    Zobrazit celý článek
  • Dovolená ve Vrchlabí – kam určitě vyrazit?

    Dovolená ve Vrchlabí – kam určitě vyrazit?

    V posledních měsících je o dovolenou na domácím území velký zájem. Nejste si jisti, kam se s rodinou vydat? Vyzkoušejte české hory – bylo by chybou myslet si, že jsou zajímavé pouze v zimě, co nabídnout mají totiž i v létě. K těm zdaleka nejoblíbenějším patří Krkonoše. Poradíme vám, co zde podniknout a které lokality určitě stojí za návštěvu.

     

     

    Zobrazit celý článek
  • Golfový turnaj na Mladých Bucích - Ski&Mtb APARTMENTS VRCHLABÍ KRAKONOŠOVA TOUR 2020

    Golfový turnaj na Mladých Bucích - Ski&Mtb APARTMENTS VRCHLABÍ KRAKONOŠOVA TOUR 2020

    Zveme vás na golfový turnaj pořádaný ve spolupráci s Golf Club Mladé Buky, GRUND RESORT Golf & Ski a Skiareálem Herlíkovice. Budeme rádi, když se k nám 15. 8 2020 přidáte a užijete si pravou podkrkonošskou pohodu.

    Zobrazit celý článek
  • Druhý domov v Krkonoších? Pořiďte si horský apartmán

    Druhý domov v Krkonoších? Pořiďte si horský apartmán

    Uvažujete o vlastní rekreační nemovitosti či nenáročném podnikání v turisticky oblíbené lokalitě? Potom zvažte pořízení moderního horského apartmánu v Krkonoších – návštěvníky bude lákat celoročně.

     

     

    Zobrazit celý článek
  • Sháníte nemovitost k rekreaci a zároveň k investici? Nepodceňte výběr lokality

    Sháníte nemovitost k rekreaci a zároveň k investici? Nepodceňte výběr lokality

    Toužíte po menším apartmánu v příjemném přírodním prostředí, kde budete moci trávit dovolené a ve zbytku času jej výhodně pronajímat? Není to nereálná představa – při samotném výběru však hraje velmi zásadní roli vhodná lokalita. Na co se zaměřit?

     

    Zobrazit celý článek
  • Ve Vrchlabí už brzy vznikne nový skatepark a krytý bazén

    Ve Vrchlabí už brzy vznikne nový skatepark a krytý bazén

    Sportovní areál Vejsplachy, umístěný na západním okraji města Vrchlabí, připravuje hned několik velkých projektů k nalákání nových návštěvníků. Je mezi nimi hotel, skatepark a a dokonce i bazén.

    Zobrazit celý článek
  • Výhrou je umístění v srdci Krkonoš

    Výhrou je umístění v srdci Krkonoš

    Zásadním kritériem výhodnosti investice do horských nemovitostí je lokalita. Zatímco u klasických městských nemovitostí se lepší či horší umístění projeví pouze na výši nájemného, které budete moci vyžadovat, přičemž využitelnost zůstane stejná, u horských apartmánů to neplatí.

    Zobrazit celý článek
  • Boom moderního chalupaření

    Boom moderního chalupaření

    Utíkat na víkend či na prázdniny do druhého domova v přírodě mají Češi v krvi. Ovšem starat se o takovou chatu nebo chalupu, pracovat na ní po náročném týdnu, to už při dnešním hektickém způsobu života nechceme ani nezvládáme.

    Zobrazit celý článek
  • Obliba horských apartmánů stoupá. Představují ideální spojení zimní dovolené a investiční příležitosti

    Obliba horských apartmánů stoupá. Představují ideální spojení zimní dovolené a investiční příležitosti

    Investice do nemovitostí je coby pasivní dlouhodobé a nepříliš rizikové uložení finančních prostředků velmi populární volbou, obvykle se však jedná o koupi a následný pronájem velkoměstských bytů nebo kancelářských prostor.

    Zobrazit celý článek
  • Vyplatí se zvláště investice do větších apartmánů

    Vyplatí se zvláště investice do větších apartmánů

    I přes svůj sezónní charakter má tato oblast podnikání rychlou návratnost a poskytuje stabilní příjmy. Dokonce vám bude zaručeně vydělávat víc než byt v Praze, zvláště pokud se zaměříte na třípokojové apartmány.

    Zobrazit celý článek
  • Když se spojí pocit domova a hotelové služby

    Když se spojí pocit domova a hotelové služby

    Proč je investice do horských apartmánů takové terno? Návštěvníci si zde mohou užívat dovolené bez starostí a námahy spojených s udržováním další nemovitosti, a přesto se budou cítit jako doma.

    Zobrazit celý článek

APARTMÁNY VRCHLABÍ PŘEDSTAVUJÍ SKVĚLOU INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOST

Užijte si prázdniny na horách a po zbytek roku nechte svou nemovitost vydělávat z pronájmu. Recepce se postará o nové hosty a zajistí, aby měli během svého pobytu maximální hotelový komfort.

Užijte si dostatek prostoru a soukromí